AKÇAY, BAYRAMDA DUMANALTI”

AKÇAY,  BAYRAMDA DUMANALTI”

Zeytinli Belediyesi'ne ait çöp sahasında çıkan ‘Çöplük Yangını' nedeniyle Akçay Beldesi duman altında kaldı.

Zeytinli Belediyesi’ne ait çöp sahasında çıkan ‘Çöplük Yangını’ nedeniyle Akçay Beldesi duman altında kaldı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, “Büyük ve modern bir ‘Çöp Deponi Alanı Projesi’nin hayat geçmesi ile bu sorun çözülecek” dedi. 

 Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediyesi’ne ait Kızılkeçili Köyü Zincirlikuyu Mevkii olarak bilinen bölgedeki çöp sahasında çıkan ‘Çöplük Yangını’ nedeniyle Akçay Beldesi duman altında kaldı.

Zeytinli Belediyesi’ne ait olan ve Akçay ile Kadıköy Belediyelerinin de geçici olarak kullandığı çöp toplama alanında Temmuz ayının ilk haftasında büyük bir patlama ile çıkan ‘Çöplük Yangını’ güçlükle kontrol altına alınmıştı.

Zeytinli Belediyesi, Akçay Belediyesi ile Kadıköy Belediyelerinin de geçici olarak kullandığı çöp alanında iki gün önce çıkan yangının kontrol altına alındığını söyleyen Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Bu soğutma çalışmalarının birkaç gün içerisinde sonuçlanacağını vurguladı.

“Edremit Körfezi’nde 15 Belediyenin üyesi bulunduğu Körfez Belediyeler Birliği’nin (KBB) Burhaniye ilçesi sınırlarında büyük ve modern bir ‘Çöp Deponi Alanı Projesi’nin hayat geçmesi ile bu sorun çözülecek” diye bilgi veren  Başkan Cahit İnceoğlu, Zincirlikuyu Mevkiinde ki çöp alanı olmak üzere Körfez’de ki tüm çöp sahalarının kapatılarak Edremit körfezindeki tüm çöplerin Burhaniye’de ki modern ‘Çöp Deponi Alanında’ toplanacağını söyledi.

Son çıkan yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları kontrollü olarak devam ettiğini ancak sert esen poyraz nedeni ile çöplerin için için yanması nedeniyle Akçay Beldesinin duman altında kalması belde sakinlerini ve turizm sezonu olarak gelen misafirleri tedirgin etti. Enver DOLGUN



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı